Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ένας serial killer από το Μεσαίωνα που σκότωνε παιδιά


O μυθολογικός χαρακτήρας του Κυανοπώγωνα δεν ήταν παρά ένας λαϊκός μεσαιωνικός θρύλος στη Γαλλία. Είχε όμως....
πολλές ομοιότητες με μια πραγματική ιστορία που ανατριχιάζει.





Ο Κυανοπώγων βασίστηκε στην πραγματική ιστορία του Ζιλ ντε Ρε.

Ο βαρόνος Ζιλ ντε Ρε, στρατάρχης της μεσαιωνικής Γαλλίας και σύντροφος στα όπλα της ίδιας της Ιωάννας της Λωραίνης έμεινε στην ιστορία για τα σεξουαλικά του εγκλήματα κατά ανηλίκων, αφού από τα χέρια του βρήκαν φρικτό θάνατο πάνω από 150 παιδιά. Οι ιστορίες μιλούν για ακρωτηριασμούς και φόνους, με πολλές εκτιμήσεις ιστορικών που μιλούν για 800 θύματα!

Ο ευγενής του 15ου αιώνα απαγχονίστηκε και κάηκε σε ηλικία 36 ετών, όταν ανακαλύφθηκε πως 80-150 ανήλικα θύματά του είχαν σοδομιστεί, κακοποιηθεί σωματικά και δολοφονηθεί. Όταν η Ιωάννα της Λωραίνης καίγεται στην πυρά ο ντε Ρε δεν είναι παρών, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει πως δεν έσωσε την πολεμική του σύντροφο. Ένα ακόμη περιστατικό τάραξε τη ζωή του όταν στις 15 Νοεμβρίου 1432 πεθαίνει ο παππούς του αφήνοντας το σπαθί και την πανοπλία του στον μικρότερο αδερφό του ντε Ρε, ατιμάζοντάς τον έτσι σε πρωτόγνωρο βαθμό…

Οι λειτουργίες στα παρεκκλήσια των κάστρων του μεγαλειώδεις και οι σπατάλες του τεράστιες. Όταν άρχισε να χάνει όλα του τα χρήματα, στράφηκε μέσα στην απελπισία του, στον αποκρυφισμό και την αλχημεία. Τότε ξεκίνησε και το εγκληματικό του έργο. Έφερνε αγόρια -και καμιά φορά και κορίτσια, με μια πρόφαση στο κάστρο του και τα κρεμούσε με αλυσίδες από το ταβάνι των κελαριών του. Πριν χάσουν τις αισθήσεις τους, τα κατέβαζε και τα διαβεβαίωνε σαδιστικά πως δεν επρόκειτο να τους κάνει κακό. Στη συνέχεια τα έγδυνε και τα βίαζε, πριν ο ίδιος ή κάποιος από τους έμπιστους ακολούθους του τα βασανίσει, τα ακρωτηριάσει και τους κόψει τελικά τον λαιμό ή τα αποκεφαλίσει.

Κατόπιν παλούκωνε τα κεφάλια στην προσωπική του συλλογή ώστε να καμαρώνει τα αποκτήματά του αλλά και να ρωτά τους υπηρέτες και συνενόχους του ποιο είναι πιο όμορφο. Δικαίως λοιπόν πολλοί του έδωσαν τον χαρακτηρισμό του «πιο ειδεχθή εγκληματία όλων των εποχών».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs