Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

“Παιχνίδια πολέμου” ξανά στα Βαλκάνια! ΗΠΑ και Ευρωπαίοι “παίζουν” με το Κόσοβο αλλά και με τη φωτιά


Αμερικανοί και Ευρωπαίοι παίζουν ξανά με τη φωτιά στα Βαλκάνια. Με αμερικανικές και ευρωπαϊκές ευλογίες, ...
το Κόσοβο αποφάσισε να αποκτήσει στρατό, 
προκαλώντας την οργή της Ρωσίας και της Σερβίας και την ικανοποίηση της Αλβανίας.

Στην ελληνική περίμεμτρο μυρίζει μπαρούτι αλλά όπως φαίνεται στο εσωτερικό της χώρας το πολιτικό σύστημα ζει στον …πυρετό των εκλογών και κατά συνέπεια της συλλογής ψήφων! Τα όσα γίνονται γύρω μας και μας απειλούν φαίνεται ότι είναι αδιάφορα για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα επιτελεία τους.

Τα ΜΜΕ της Σερβίας μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βούσιτς επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες στα νότια της χώρας. Το Βελιγράδι μαζί με τη Μόσχα απαιτούν τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αφού θεωρούν ότι η απόφαση για δημιουργία στρατού στο Κόσοβο παραβιάζει την απόφαση 1244.

Η απόφαση της Πρίστινα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε ο Κ.Κοσάτσεφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. “Είναι πολύ πιθανό η Πρίστινα να προετοιμάζεται για πόλεμο”, δήλωσε ο Κοσάτσεφ. “Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας…Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από αυτή την παράνομη και ανυπόληπτη πράξη”.

Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξαν επίσης την κίνηση της Πρίστινα. «Ως κυρίαρχη χώρα, το Κόσοβο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τακτικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Ράινερ Μπρελ , εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο βρετανός πρέσβης στην Πρίστινα Ρουαρί Ο’Κόνελ δήλωσε ότι το Λονδίνο θεωρεί ότι τα προσωρινά θεσμικά όργανα στην Πρίστινα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν στρατό.

Τα Τίρανα επαίνεσαν την απόφαση. Ο Αλβανός πρόεδρος, Ίλιρ Μέτα, δήλωσε ότι αυτή η ιστορική απόφαση δείχνει ότι το Κόσοβο είναι ικανό να αναλάβει νέες ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πανηγύρισε για την φωτογραφία του προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι στην οποία φορά στρατιωτική στολή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs