Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Διανομέας καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από τον πρώην εργοδότη του [σκληρή εικόνα]


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, η καταγγελία έγινε στις 3 Δεκεμβρίου. ...
«Ο διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, 




ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά. Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, όπως σημειώνει το seleo.

«Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά στη αυριανή συνέλευση μας για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο διανομέας μετά τον ξυλοδαρμό (Φωτογραφία: seleo)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs