Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Βρετανία: Εκαναν ρατσιστικές επιθέσεις σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ [εικόνες]


Τρεις ρατσιστικές επιθέσεις σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του. ...Οπως ανήρτησαν στο Facebook το All Greek Street Food UK στο Μπέρμιγχαμ μπήκε στο στόχαστρο επίθεσης ρατσιστών την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του η πρώτη επίθεση έγινε από έναν περαστικό άνδρα ο οποίος έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού.

Δύο ημέρες αργότερα ένα ζευγάρι, περνούσε έξω από το μαγαζί. Ο άνδρας... ούρησε στην πόρτα του εστιατορίου.

Οταν οι ιδιοκτήτες του είπαν γιατί το κάνει αυτό, ο άνδρας απομακρύνθηκε αλλά επέστρεψε με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν με βρισιές αλλά και σωματικά και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους - ο ένας μάλιστα έπαθε ζημιά στον ώμο.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην τοπική αστυνομία, αλλά οι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου δεν έχασαν το κέφι και το χαμόγελό τους.

«Παρά το άγχος, η ομάδα ανέκτησε την αισιοδοξία της, ψήνοντας και σερβίροντας σουβλάκι στον κόσμο. Όλοι εμείς στο All Greek Street Food UK είμαστε ενάντια στη βία και τον ρατσισμό, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα, την ειρήνη και τη θετική αύρα. Μείνετε ασφαλείς, διασκεδάστε και ελάτε να γεμίσουμε τα πεινασμένα στομάχια σας με λίγο σουβλάκι», ήταν το μήνυμα που ανάρτησαν οι ιδιοκτήτες.


Η ανάρτηση στο facebook των ιδιοκτητών του εστιατορίου


Η σπασμένη τζαμαρία από την κλωτσιά του δράστη 


Οι υπάλληλοι -ακόμη και ο τραυματίας από την ρατσιστική επίθεση -χαμογελούν


Παρά τις επιθέσεις το προσωπικό του εστιατορίου δεν έχασε το χαμόγελο και το κέφι του -Φωτογραφίες: Facebook

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs