Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Γαλλία: Μάζεψαν 114.000 ευρώ για τον μποξέρ των Κίτρινων Γιλέκων -Εξαλλοι οι υπουργοί


Συνολικά 114.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τον Κριστόφ Ντετινγκέρ σε διαδικτυακό έρανο, γεγονός που ...
έκανε έξαλλους κάποιους Γάλλους υπουργούς.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έγινε γνωστός ως «ο μποξέρ των Κίτρινων Γιλέκων», καθώς κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο γρονθοκοπούσε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης το Σάββατο στο Παρίσι. Ο πρώην πρωταθλητής Γαλλίας της πυγμαχίας παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία.


Η επίθεση του μποξέρ σε αστυνομικούςΗ διαδικτυακή πλατφόρμα εράνων Leetchi συγκέντρωσε 114.000 για τη νομική εκπροσώπηση του Ντετινγκέρ, αλλά αναγκάστηκε να κλείσει τη συγκεκριμένη σελίδα έπειτα από τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών. Από την πλευρά του ο 37χρονος πρώην πυγμάχος, πρωταθλητής Γαλλίας το 2007 και το 2008, σε βίντεο που δημοσίευσε δήλωσε ότι ξέσπασε επειδή είχαν ρίξει δακρυγόνα σε εκείνον και τη σύζυγό του, στην όγδοη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων. «Αντέδρασα άσχημα. Ναι, αντέδρασα άσχημα», παραδέχθηκε. «Διαδηλώνω για όλους τους συνταξιούχους, για το μέλλον των παιδιών μου, τις γυναίκες, για όλα όσα μαχόμαστε. Είμαι ένα κίτρινο γιλέκο. Εχω μέσα μου τον θυμό των ανθρώπων... είναι πάντα οι μικροί εκείνοι που πληρώνουν», ανέφερε ακόμη.


Η «απολογία» του μποξέρΟμως, η συγκέντρωση χρημάτων εξαγρίωσε κάποιους υπουργούς. «Η συνεισφορά χρημάτων για την υποστήριξη κάποιου που επιτέθηκε σε αστυνομικό ισοδυναμεί με το να είσαι συνεργός σε αυτές τις σοβαρές πράξεις βίας», δήλωσε η Μαρέν Σιαπά. Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό, χαρακτήρισε ακατανόητο τον έρανο. «Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πουν στα παιδιά τους ότι η βία είναι η απάντηση;», αναρωτήθηκε.

«Προφανώς το να χτυπάς έναν αστυνομικό φέρνει χρήματα. Νιώθω αηδιασμένος», ήταν η αντίδραση του Μουνίρ Μαζουμπί, υπουργού ψηφιακής οικονομίας. Οσο για τα σωματεία των αστυνομικών, προειδοποίησαν ότι ο έρανος αυτός νομιμοποιεί τη βία σε βάρος των ενστόλων, σύμφωνα με τον Guardian.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs