Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 13χρονης στη Λάρισα


«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...», λέει συντετριμμένος ο ....
πατέρας της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, που έχασε τη ζωή της μετά από μία επέμβαση ρουτίνας.
Σύμφωνα με το lamiareport, η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας, που «έσβησε» στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου». 

Επίσης, όπως ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε εν συνεχεία ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs