Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η Ιαπωνία προτείνει μετάλλια από... ανακυκλωμένα υλικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας παρουσίασαν μια πρόταση για ...
την απονομή μεταλλίων από ανακυκλωμένα μέταλλα από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.
Η κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών των διοργανωτών να δημιουργήσουν ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο προηγούμενο για τους αγώνες, που θα λάβουν χώρα στην ιαπωνική πρωτεύουσα το 2020.

Η πρόταση θα έχει ως αποτέλεσμα τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια να κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα πολύτιμα μέταλλα που προέρχονται από παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, από κινητά τηλέφωνα έως υπολογιστές τα οποία έχουν πεταχθεί στα σκουπίδια.

Η ιδέα αυτή παρουσιάστηκε από μία 19μελή ειδική ομάδα, αρμόδια για την εκπόνηση ενός «σχεδίου κληρονομιάς» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, και θα υποβληθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 αργότερα αυτό το μήνα για επίσημη έγκριση.

Η πρόταση εμπνέεται από την επιθυμία των διοργανωτών να δημιουργήσουν μια καινοτόμο και διαρκή κληρονομιά από τα παιχνίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας εργασίας, Χιρόσι Κομιγιάμα.

Το Τόκιο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, ένα ιστορικό γεγονός κατά το οποίο η Ιαπωνία παρουσίασε στον κόσμο την ιδιότητά της ως παγκόσμιος οικονομικός ηγέτης, όπως με την παρουσίαση του πρώτου Σινκανσέν, του λεγόμενου τρένου-σφαίρα.

Ο τελικός σχεδιασμός, η μορφή και τα ακριβή υλικά των μεταλλίων θα πρέπει να εγκριθούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θέτει ορισμένους βασικούς κανόνες για κάθε διοργανωτή.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, η ομάδα εργασίας του Τόκιο αναφέρθηκε επίσης σε θέματα που σχετίζονται με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο εθνικό στάδιο και συγκεκριμένα αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο αλουμίνιο, γυαλί και ξύλο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs