Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός


Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από τα 586 που ίσχυε εως σήμερα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο ...
πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου. 
Η αύξηση αυτή θα ισχύσει για άλλους καθώς καταργείται ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών που ανέρχεται στα 510 ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς τους υπουργούς παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο της συγκυρίας που ανοίγεται από εδώ και πέρα.

Επισήμανε την ιδιατερότητα της σημερινής συνεδρίασης λόγω της σύμπτωσης μιας σειράς από λόγους:

Ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση – ψήφο την οποία ο πρωθυπουργός μετέφρασε ως «εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα έργο με ορίζοντα το τέλος της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας, το φθινόπωρο του 2019».

Μετά το ιστορικό πολιτικό γεγονός της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που σηματοδοτεί την επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας και το πέρασμα σε μια νέα εποχή.

Την έξοδο στις αγορές για πρώτη φορά μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος – καθώς ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του νέου πενταετούς ομολόγου.

Τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, ζήτημα το οποίο όπως είπε ο πρωθυπουργός ακουμπά των πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Η εξέλιξη αυτή είπε ο πρωθυπουργός θα δώσει ελπίδα και προοπτική σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο στους 880.000 που αφορά άμεσα ή έμμεσα και παράλληλα, θα τονώσει την πραγματική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μόνο βήμα στην μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών καθώς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και να αποδειχθεί η κυβέρνηση των πολλών και η κυβέρνηση των πράξεων και όχι μόνο των λόγων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs