Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ με την απαγωγή της συζύγου Νορβηγού κροίσου - Ζητούν λύτρα ύψους 9 εκατ. ευρώ σε κρυπτονόμισμα Monero


Η απαγωγή της συζύγου ενός Νορβηγού εκατομμυριούχου έχει σοκάρει τη Νορβηγία, μια χώρα με ...
χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας.
Η Ανε-Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν εξαφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου. Ομως, η αστυνομία έκανε γνωστή την υπόθεση την Τετάρτη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες. Ηδη, κάποιοι έχουν ζητήσει λύτρα ύψους 9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang, σε κρυπτονόμισμα Monero. Ομως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή, ή ό,τι εκείνοι που ζήτησαν τα λύτρα την κρατούν.
Πρόκειται για τη σύζυγο του κροίσου Τομ Χάγκεν, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των κτηματομεσιτικών και της ενέργειας. Η περιουσία του εκτιμάται στα 174 εκατ. ευρώ. Το ζευγάρι έκανε μοναχική ζωή, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, που περιγράφουν τον επιχειρηματία ως άνθρωπο που αποφεύγει τα ΜΜΕ.

«Εχει διατυπωθεί αίτημα για λύτρα αλλά και σοβαρές απειλές», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμι Μπρόσκε. «Η θεωρία μας είναι ότι το θύμα απήχθη από το σπίτι της στο Λόρενσκογκ, περίπου 20 χλμ. από το Οσλο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχές έχουν εξετάσει διάφορες πιθανές θεωρίες για την εξαφάνιση της γυναίκας. Δήλωσε ακόμη πως η αστυνομία δεν έχει λάβει καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή «αλλά ούτε έχουμε ενδείξεις πως δεν είναι ζωντανή».


Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι τα λύτρα που ζητήθηκαν είναι 9 εκατ. ευρώ, σημείωσε όμως ότι η συμβουλή της προς την οικογένεια είναι να μην πληρώσει τους φερόμενους απαγωγείς. Η επικοινωνία με τους τελευταίους είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ανέφερε ο Μπόσκε, που όμως δεν αποκάλυψε πότε έγινε η πιο πρόσφατη επαφή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs