Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Με κήρυξη «πολέμου» κατά των αυτοχθόνων ξεκινά την θητεία του ο ακροδεξιός Μπολσονάρου


Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξέδωσε προεδρικό διάταγμα με το οποίο το υπουργείο ...
Γεωργίας ορίζεται υπεύθυνο για τη γη των αυτοχθόνων, 
σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως, σε μια νίκη των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα η οποία είναι πιθανόν να προκαλέσει την οργή των περιβαλλοντολόγων.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Μπολσονάρου είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υπαχθούν οι υποθέσεις των αυτοχθόνων στο υπουργείο Γεωργίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γαίες τους θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε εμπορικές δραστηριότητες που απαγορεύονται σήμερα.

Ο πρώην στρατιωτικός ανέλαβε καθήκοντα χθες Τρίτη λέγοντας ότι "απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα".

Την ίδια ώρα ο Αουγκούστου Ελένο, ο νέος υπουργός Ασφάλειας της Βραζιλίας δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του θα είναι η διάσωση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Ο Ελένο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Μπολσονάρου και κεντρικός παράγοντας στις προσπάθειες για τη μείωση του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών στη χώρα, ανέλαβε την δέσμευση αυτή κατά την ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης της Βραζιλίας, η οποία έγινε σήμερα, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του προέδρου.
ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs