Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

«Πόνεσαν» οι Τούρκοι με την αλλαγή στο ΓΕΕΘΑ: Πως αποκαλούν τον ναύαρχο Αποστολάκη – Τι γράφουν για Καμμένο


Αστραπιαία μεταδόθηκε η είδηση της παραίτησης του Πάνου Καμμένου και της αποχώρησης του κόμματός του ...
από την Ελληνική κυβέρνηση, 




στην Τουρκία, καθώς ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας είναι ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για την πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα εθνικά θέματα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Φτάνει στο τέλος της η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, αναφέρει το TRT». To κρατικό κανάλι της Τουρκίας σχολιάζει επίσης ότι ο Τσίπρας σχεδιάζει να παραμείνει στην εξουσία ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

Το πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’ μετέδωσε ως έκτακτη είδηση τη δήλωση Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης και υπενθυμίζει τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο OPEN πριν από λίγες ημέρες που είχε πει ότι παρά το ότι ο εταίρος του έφυγε, μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει, αφού και στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη 12 τέτοιες κυβερνήσεις.

Το κανάλι Χαμπέρ Τουρκ μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεών του ότι «διαλύεται η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα».

Το τουρκικό BBC, με ανταπόκρισή του από την Αθήνα, σχολιάζει ότι, «η ασυμφωνία στο θέμα του Μακεδονικού έριξε την κυβερνητική συμμαχία στην Ελλάδα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ψήφο εμπιστοσύνης».

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας Καμμένος: Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρει η Γενί Σαφάκ.


Ο αντιπολιτευόμενος τύπος

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει, «φτάνει στο τέλος της η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα», ενώ το Oda TV, το κανάλι που πρόκειται επίσης στην αντιπολίτευση αναφέρει, «παραίτηση για το όνομα στη γείτονα».

Το τουρκικό Euronews, σημειώνει πως «το ονοματολογικό για τη ‘Μακεδονία’ έβαλε τέλος στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, η συνεργασία διαλύθηκε».

Η είδηση, όπως διαπιστώνουμε μέχρι τώρα, μεταδίδεται ειδησεογραφικά και μόνο, χωρίς κάποια σχόλια ακόμη, εκτός από μία εθνικιστική εφημερίδα, τη ‘Γενί Τσαγ’, η οποία γράφει χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός-εχθρός των Τούρκων αποχώρησε από την κυβέρνηση».

Ο Πάνος Καμένος ήταν η αιτία που οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είχαν πάει πίσω, σχολιάζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρεται και στο νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ‘προβοκάτορα’. ‘Αυτός δεν είναι υπουργός, είναι προβοκάτορας’ αναφέρει χαρακτηριστικά λόγω των δηλώσεών του ότι ‘αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα τους συντρίψουμε’.


Άλλα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αναφέρουν:

– Η κυβέρνηση Τσίπρα κλυδωνίζεται: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας

– Διαλύεται η ελληνική κυβέρνηση

– Κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs