Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σπάνια εικόνα: Το φοινικόδασος της Πρέβελης γεμάτο χιόνι


Το φοινικόδασος και η παραλία του Πρέβελη είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός...
, ειδικά το καλοκαίρι, που προσφέρει σπάνια ομορφιά και ηρεμία. 




Σε αυτόν τον μοναδικό τόπο, στα νότια του Ρεθύμνου, χιόνισε!

Και τη φωτογραφία του Γιάννη Τσουμέτη, από το facebook, από τη χιονισμένη παραλία «ανέβασε» η σελίδα «Πάμε Ρέθυμνο», κάνοντας λόγο - απολύτως δικαιολογημένα - για «μοναδική ομορφιά!».

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία Πρέβελη με το φοινικόδασος, είναι μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Κρήτης.

Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ιστορική μονή Πρέβελη που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Το φοινικόδασος της Πρέβελης, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης (με πρώτο εκείνο του Βάι) και σε αυτό συναντάται το είδος του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα ή φοίνικα του Θεόφραστου.

Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα και τις πικροδάφνες μέχρι το φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία.


Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη.

Εκτός από φοίνικες στο δάσος υπάρχουν λιγαριές, πικροδάφνες, χαρουπιές, σκίνα και καλαμιές.

Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα. Απέχει περίπου 35 χλμ. από το Ρέθυμνο και 10 χλμ. από τον Πλακιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs