Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καρφώνουν βελόνες στο πρόσωπο τη γλώσσα και την πλάτη για να δείξουν την αφοσίωση τους σε θεότητα (Οι φωτογραφίες είναι σκληρές και έχουν τραβηχτεί στη Μαλαισία.)


Χιλιάδες ινδουιστές συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο φεστιβάλ Ταιπουσάν, προκειμένου να τιμήσουν τη...
θεότητα Μουρουγκάν.
Το φεστιβάλ των ινδουιστών γίνεται σε ένα χωριό έξω από την Κουάλα Λουμπούρ και σε αυτό συμμετέχουν ακόμη και μικρά παιδιά.


Διαπερνούν τη γλώσσα τους με βελόνες, καρφώνουν τη μύτη το λαιμό τα χείλη τους, μεγάλα αγκίστρια τους τραβάνε τις σάρκες από την πλάτη. Αυτά γίνονται για να τιμήσουν τη θεότητα Μουρουγκάν, και την ημέρα κατά την οποία η μητέρα του Μουρουγκάν, η θεά Παρβάθι του έδωσε τις «ιερές λόγχες για να πολεμήσει τους δαίμονες.»


Η τοποθεσία όπου γίνεται η τελετή αυτή είναι δύσβατη. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές μεγάλες σπηλιές η μία δίπλα από την άλλη και για να φτάσει κάποιος εκεί θα πρέπει να ανέβει 272 κακοτράχαλα και επικίνδυνα σκαλιά.


Για να συμμετάσχει στις τελετές θα πρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει καταναλώσει κρέας και να τρώει μόνο χόρτα.


«Το κάνω για να ζητήσω από τον θεό Μουρουγκάν να δώσει καλή υγεία στα παιδιά μου» λέει ένας εκ των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.


Στη Μαλαισία η συντριπτική πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι (περίπου 32.000.000) αλλά υπάρχουν και 2.000.000 πιστοί του Ινδουισμού.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs