Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

«Γιουχάραν» τον δήμαρχο Αδριανούπολης για τις ευχές του στα ελληνικά (Photos)


Έντονες επικρίσεις προκάλεσε ο τρόπος που επέλεξε να ευχηθεί για το νέο έτος ο δήμαρχος της γειτονικής Αδριανούπολης ...
Ρετζέπ Γκουργκάν σε τουρίστες από την Ελλάδα.
Ο δήμαρχος μερίμνησε να αναρτηθούν αφίσες με την φωτογραφία του και ευχές για τον νέο χρόνο στην τουρκική αλλά και στην ελληνική και βουλγαρική γλώσσα σε όλη την πόλη.


Ωστόσο, στις αφίσες, ο δήμαρχος εμφανίζεται ως «Δήμαρχος Αδριανούπολης» και «Δήμαρχος Edirne». Συγκεκριμένα, μια αφίσε σε κεντρική λεωφόρο της πόλης γράφει στα ελληνικά: «Το 2019 να φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στον κόσμο».


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, μέχρι και σήμερα ο δήμαρχος της πόλης δεν έχει απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε για τις ελληνικές αφίσες. Παρά ταύτα, ο ίδιος δήλωσε στις 29 Δεκεμβρίου στο πρακτορείο Anadolu ότι είχε ενημερώσει πως έχουν ετοιμάσει αφίσες για την υποδοχή του νέου έτους στην ελληνική και τη βουλγαρική γλώσσα, προκειμένου να κάνουν τους τουρίστες από τις δύο γειτονικές χώρες να αισθάνονται άνετα και να τους παροτρύνουν να επισκέπτονται την πόλη συχνότερα.


Η Hurriyet επισημαίνει επικαλούμενη παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης, ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30% έναντι του ευρώ και του δολαρίου από την αρχή του περασμένου έτους είναι η αιτία που πολλοί Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες συρρέουν με λεωφορεία, ειδικότερα τα σαββατοκύριακα στην πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs