Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο ιερέας του «Μην παραχαράσσετε την ιστορία» δηλώνει φαν και... του remix - «Το τραγούδι αυτό το τραγουδούσαμε από μικρά παιδιά στην κατασκήνωση, ήταν γνωστό σε όλους μας»


Κόλλησε στο μυαλό μας, προκάλεσε συζητήσεις, δημιούργησε δεκάδες video και το πιο δημοφιλές από αυτά ...
είναι μια ανάσα πριν το 1 εκατομμύριο προβολές στο youtube. 

Το remix του «Μην παραχαράσσετε την ιστορία» είναι ο ορισμός του viral. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού στο Βαλτερό Σερρών Αλέξιος Καρυπίδης, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή των Νικήτα Κορωνάκη και Μαρίας Κατσή.

«Το τραγούδι αυτό το τραγουδούσαμε από μικρά παιδιά στην κατασκήνωση, ήταν γνωστό σε όλους μας. Το έχουμε μεταδώσει και στις επόμενες γενιές. Επειδή το τραγούδι είναι τώρα επίκαιρο, το τραγουδήσαμε για να δώσουμε τον παλμό πάνω στο λεωφορείο. Έχει ζωντανό παλμό αυτό το τραγούδι και ξεσηκώνει τον κόσμο. Εμείς έτσι το μάθαμε, έτσι το διαδίδουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστήθηκα γιατί πήρε έκταση αυτό το τραγούδι, το τραγουδούν και μικροί και μεγάλοι. Το τραγούδι λέει "υπάρχει μία περιοχή, απ΄ άκρη σε άκρη ελληνική, και οι πέτρες θα το φωνάξουν αν εμείς σιωπήσουμε. Είναι η γη των πατέρων μας, η χώρα των Μακεδόνων, η ρίζα του ελληνισμού, στο διάβα των αιώνων. Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία, λάμπει από Ελλάδα και Ορθοδοξία, η Μακεδονία είναι ελληνική"», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο πατήρ Αλέξιος είπε ότι μετά τις 16.00 άρχισαν τα χημικά να έρχονται προς τον κόσμο. «Άρχισαν τα μάτια να δακρύζουν και να μην αντέχουμε. Αυτό ήταν αρνητικό, δεν έπρεπε να συμβεί γιατί ήταν μία ειρηνική διαδήλωση, αγωνιζόμασταν για τη Μακεδονία μας».

Για τη διασκευή που έγινε στο τραγούδι, ο πατήρ Αλέξιος είπε: «δεν με πειράζει, μέσα στο κλασσικό έβαλαν και λίγο μοντέρνο για να προσεγγίσει τους νέους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs