Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Περιφέρεια Αττικής: 5,7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Μικρολίμανου -Τι περιλαμβάνει το έργο


Η δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας, ενός υπερτοπικού πόλου ανάπτυξης παίρνει σάρκα και οστά με ...
συντονισμένες παρεμβάσεις και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. 
Πλέον μαζί με το υπό εξέλιξη μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου καθώς και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, η ανάπλαση του Μικρολίμανου δημιουργεί νέα δεδομένα που δεν αφορούν μια περιοχή αλλά συνολικά την Αττική και την οικονομία του τόπου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Πλέον, το Μικρολίμανο αλλάζει μορφή καθώς προωθείται έργο ανάπλασης ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της ευρύτερης ζώνης του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, με συνολική επιφάνεια παρεμβάσεων 15.600 τ.μ.

όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο επίκεντρο του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, με την απομάκρυνση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την απρόσκοπτη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων και την υποστήριξη ενός πολεοδομικού - κοινωνικού - οικονομικού μετασχηματισμού της περιοχής.


Θέσεις παρέμβασης

Το έργο εκτείνεται στην ευρύτερη ζώνη του Μικρολίμανου και περιλαμβάνει το εύρος της οδού Ακτής Κουμουνδούρου που μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, τη συμβάλλουσα οδό Ναυάρχου Βότση που μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, την οδό Επιδαύρου, τον ελεύθερο δημόσιο χώρο στα «Προσφυγικά». 


Επίσης, περιλαμβάνει και το παράκτιο μέτωπο με τις εξής συνθήκες – προϋποθέσεις:

-την κατεδάφιση - καθαίρεση των υφιστάμενων κατασκευών,

-την ανακαίνιση - ανάπλαση της ζώνης του παράκτιου μετώπου,

-την κατασκευή κατάλληλου αστικού εξοπλισμού υποδοχής των χώρων εστίασης και αναψυχής και

-τη διαμόρφωση της οδού Ακτής Κουμουνδούρου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.


Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις: οικοδομικές εργασίες, διαμορφώσεις, εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών (συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού της υπό ανάπλαση περιοχής), εργασίες υδραυλικών έργων και άρδευσης, φυτεύσεις, εργασίες αστικού εξοπλισμού, οδικές σημάνσεις καθώς και ειδικές κατασκευές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs