Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ήθελαν να σκοτώσουν οι ληστές στη Θεσσαλονίκη


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό ...
Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στο στόχαστρο ένα κατάστημα ψιλικών.




Πολύπειρος αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του περιστατικού είναι το ότι στο σημείο έσπευσε άμεσα ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να επιβλέψει τις έρευνες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τα θύματα της ληστείας στους αστυνομικούς, οι δράστες με το μπήκαν στο κατάστημα άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών δέχτηκε μία σφαίρα στη βουβωνική χώρα και μία στο πόδι. Ο γιος του πυροβολήθηκε στην κοιλιά. Ο υπάλληλος του καταστήματος δέχτηκε μία σφαίρα στα πλευρά.


Ο γιος του ιδιοκτήτη μόλις είδε τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο άρχισε να περιγράφει τα χαρακτηριστικά των δραστών. Τους είπε ότι οι δράστες πυροβόλησαν στο ψαχνό. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν είχε χτυπηθεί. Εκείνος απάντησε αρνητικά. Οι αστυνομικοί του είπαν να σηκώσει τη μπλούζα του γιατί είχε αίματα. Τότε ο ίδιος διαπίστωσε ότι είχε δεχθεί μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.


Οι τρεις άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Αμέσως ξεκίνησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας αναζητούσαν τους δράστες της ληστείας. Οι δύο ληστές άφησαν πίσω τους την βαριοπούλα με την οποία έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου και τα όπλα τους, ένα πιστόλι τύπου γκλοκ και ένα τύπου μπερέτα.

Εγκατέλειψαν και την μοτοσικλέτα με την οποία είχαν φτάσει στο κατάστημα ψιλικών. Η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος και έτσι δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο, στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μαργαροπούλου, εντοπίστηκε η κουκούλα ενός εκ των δραστών. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλεξαν πλούσιο υλικό από την είσοδο και το εσωτερικό του καταστήματος και θα συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs