Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μπουτάρης ζητάει την επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια: «Το τζάμπα είναι κατάρα»


Συνεχίζεται η κόντρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον υπουργό Παιδείας ...
Κώστα Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τρία ΤΕΙ. 




Ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, απάντησε σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία του δημάρχου στη διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Κάλεσε τον υπουργό να μην υποβιβάζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει και παρά έχει λέγειν για τα πανεπιστήμια». 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η Θεσσαλονίκη δεν αναζητά πανεπιστήμια για να βοηθηθεί η οικονομία της. Έχει αυτή τη στιγμή 120.000- 150.000 σπουδαστές, αυτοί αφήνουν 100 εκατ. τον μήνα στην πόλη», σημείωσε. 

«Όταν έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που αφήνουν αυτά τα εκατομμύρια, ο δήμος έχει άμεση υποχρέωση να παρεμβαίνει σε θέματα των πανεπιστημίων, όχι ακαδημαϊκά, αλλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του», τόνισε. 

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση του για τέλος εγγραφής των φοιτητών στα πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι. 

«Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει ένα status, ένα επίπεδο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs