Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο χειμώνας επιμένει: Νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας με τσουχτερό κρύο και δυνατούς ανέμους


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα από την προσεχή Παρασκευή. ...
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, 




οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές μέχρι την Πέμπτη. Ωστόσο στη συνέχεια θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. Κι αν φλεβίσει κι αν κακιώσει, μες στο χιόνι θα μας χώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ1.

«Το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι θα λάβει χώρα μια σοβαρή αλλαγή του καιρού, σε χειμωνιάτικο στιλ, με παγερούς βοριάδες έως και 9 Μποφόρ, χιονοπτώσεις στα βόρεια -αρχικά- της χώρας και μέσα στο Σάββατο προς την Κυριακή προβλέπεται τα χιόνια να κατέβουν προς την Αττική», προέβλεψε.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σε ποιες περιοχές ακριβώς θα χιονίσει θα μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα την Πέμπτη.

Παράλληλα ο μετεωρολόγος διευκρίνισε πως ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός και το Σάββατο «μια ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη θα περάσει τα σύνορά μας και θα φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα. Ίσως και στη Θεσσαλονίκη να χιονίσει.

Και το βράδυ του Σαββάτου το χιόνι θα φτάσει μέχρι την Πελοπόννησο. Θα είναι εντυπωσιακή η αλλαγή, κυρίως από πλευράς θερμοκρασίας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs