Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Υβρεις Ζουράρι κατά Μητσοτάκη: «Μαψυλάκας, ασχετίλας, υποπόδιο των ποδών μου -Θα τον σέρνω στα δικαστήρια»


Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Ζουράρις αποκαλώντας τον «ασχετίλα». ...Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος για να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά της Βουλής κάτι που τελικώς δέχτηκε ο κύριος Ζουράρις.

Ο λόγος ήταν ότι ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη ομιλία του αποκάλεσε τόσο τον κύριο Ζουράρι όλο όσο και τους άλλους πέντε βουλευτές που υπέγραψαν την δήλωση ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως βουλευτές σε «τιμή ευκαιρίας» κάτι που ήταν αρκετό για να κάνει τον κ. Ζουράρι να ξεσπάσει.

Ο «μαψυλάκας πρόεδρος, ο αρχοδεξιός κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει το ότι είμαι βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας. Σε τιμή ευκαιρίας σημαίνει ότι χρηματίστηκα. Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται να ζητά ψηφουλάκια και από το ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του. Ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο το δικό μου με το έργο του ανύπαρκτου αρχηγού σας. Ούτε υποπόδιο των ποδών μου δεν είναι ο Μητσοτάκης. Αυτός ο ασχετίλας».

Εκεί παρενέβη ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης και ζήτησε από τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να απάντα:

«Το "ασχετίλας" ήταν μία προσέγγιση προσωπογραφική. Το ανακαλώ αλλά μόνο αυτό, τίποτα άλλο».

Ενδιαφέρον έχει ότι αρχικά όλοι άκουσαν την λέξη «μαξιλάκας» και άπαντες οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες άρχισαν να «ψάχνονται» για το τι εννοούσε ο Ζουράρις με τον όρο αυτόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικώς, απεδείχθη ότι τον είχε αποκαλέσει «μαψυλάκα» που σημαίνει (για ανθρώπους) αυτόν που επαναλαμβάνει συνεχώς το ίδιο πράγμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs