Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Τίγρης σκότωσε το ταίρι που του έφεραν σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου


Tον έχουν ονομάσει Ασίμ. Είναι τίγρης της Σουμάτρας που βρίσκονται υπό εξαφάνιση και υπάρχουν ελεύθεροι ...
λιγότεροι από 400. Ο ίδιος ο ζει Ασίμ ζει σε αιχμαλωσία στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.




Στον Ασίμ λοιπόν έφεραν μια θηλυκιά που την είπαν Μελάτι και ο σκοπός ήταν να ζευγαρώσουν και να αυξηθούν οι υπό εξαφάνιση τίγρεις αυτού του είδους. Την Παρασκευή, ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου επρόκειτο να «γιορτάσει» το ζευγάρωμα του Ασίμ με την Μελάτι. Αυτός όμως δεν είχε ιδιαίτερο κέφι για τέτοιου είδους πράγματα.

Σκότωσε λοιπόν τη Μελάτι μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων να τα χωρίσουν.

Οι δυο τίγρεις βρίσκονταν σε διπλανά κλουβιά επί μία εβδομάδα, προτού τελικά τοποθετηθεί η Μελάτι στο κλουβί του Ασίμ που έχει έκταση 2.500 τετραγωνικά μέτρα. Μόλις βρέθηκαν κοντά ο Ασίμ επιτέθηκε στην Μελάτι και την σκότωσε σχεδόν αμέσως.

«Όπως με όλα τα αιλουροειδή, τα ζευγαρώματα, αν και σχεδιασμένα πολύ καλά, ενέχουν υψηλό κίνδυνο. Σήμερα το πρωί οι δύο τίγρεις συναντήθηκαν. Ο Ασίμ προσέγγισε την Μελάτι και οι δύο τρίγρεις, όπως αναμενόταν, ήταν στην αρχή επιφυλακτικές. Η γνωριμία τους ξεκίνησε όπως είχε προβλεφθεί, αλλά πολύ γρήγορα τα πράγματα εξελίχθηκαν επιθετικά. Το προσωπικό επενέβη με θορύβους, φωτοβολίδες και συναγερμούς για να αποσπάσει τον Ασίμ, αλλά αυτός είχε ήδη εξουδετερώσει την Μελάτι. Είμαστε συντετριμμένοι», ανακοίνωσε ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs