Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Αυτές είναι οι δυο νέες ιαματικές πηγές της Ελλάδας


Με αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού, δύο νέες πηγές στην Ελλάδα αναγνωρίζονται ως ιαματικές ...
Με αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, 
δύο νέες πηγές στην Ελλάδα αναγνωρίζονται ως ιαματικές. Πρόκειται για δύο πηγές στην Καρδίτσα, τις πηγές Λουτρά Σμοκόβου και Σουλαντά Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Λουτρά Σμοκόβου» που βρίσκεται στον οικισμό Λουτρά Σμοκόβου Καρδίτσας για λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, οξεία ρινίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Σουλαντά» του δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματολογικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος, οξεία ρινίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα.

Οι αποφάσεις αναγνώρισης των πηγών δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 6195/Β/2018 και ΦΕΚ 6195/Β/2018 αντίστοιχα, και είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs