Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Τραγικό θάνατο βρήκε γυναίκα από χτύπημα μπάλας μπέιζμπολ - Το άτυχο θύμα παρακολουθούσε τον αγώνα από τις κερκίδες


Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα στην 79χρονη Λίντα Γκόλντμπλουμ και στην οικογένεια της...
, καθώς η γιορτή στο γήπεδο των LA Dodgers μετατράπηκε σε τραγωδία.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα της MLB (Major League Baseball) κόντρα στους San Diego Padres, η μπάλα από το χτύπημα του Φράνμιλ Ρέγιες πήρε ύψος, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τα προστατευτικά δίχτυα που υπήρχαν και να καρφωθεί με τρομερή ταχύτητα στο κεφάλι της άτυχης Γκόλντμπλουμ.

«Ο θάνατος οφείλεται σε οξεία ενδοκρανιακή αιμοραγία, η οποία προκλήθηκε από ισχυρό εξωετρικό χτύπημα», αναφέρει η έκθεση του νοσοκομείου στο οποίο ματαφέρθηκε η φίλαθλος, προκαλώντας νέες συζητήσεις και εντάσεις γύρω από ζητήνατα ασφαλείας στην MLB.

Οι 30 ομάδες της λίγκας, φέτος συμφώνησαν και χρησιμοποιούν από την αρχή της σεζόν ακόμη μεγαλύτερο προστατευτικό δίκτυ, το οποίο πάντως αποδείχθηκε ανίκανο για να αποτρέψει το θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Οι LA Dodgers σε ανακοίνωση τους εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια, προσθέτοντας ότι το «ζήτημα έχει επιλυθεί μεταξύ της ομάδας και της οικογένειας» (προφανώς έχει δοθεί χρηματική αποζημίωση), ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτός είναι ο πρώτος θάνατος θεατή σε αγώνα μπέιζμπολ μετά από 49 χρόνια!

Μάλιστα και το προηγούμενο θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στο γήπεδο των Dodgers, αλλά το μακρινό 1970, όταν ο 14χρονος Άλαν Φις άφησε την τελευταία του πνοή μετά από χτύπημα της μπάλας.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι κάθε χρόνο σημειώνονται εκατοντάδες τραυματισμοί και ο προβληματισμός για τις συνθήκες ασφαλείας μεγαλώνει στις ΗΠΑ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs