Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Απίστευτο: Έβγαλαν έμβρυο από την μήτρα για να εγχειριστεί η σπονδυλική του στήλη και μετά το επανατοποθέτησαν (pics)


Ένα μοναδικό στα ιατρικά χρονικά συμβάν έλαβε χώρα σε μαιευτήριο στο Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ...
οι γιατροί κι οι γονείς ενός αγέννητου ακόμα εμβρύου, κλήθηκαν να πάρουν μία κομβική απόφαση για την ζωή του.
Πιο συγκεκριμένα, το αγέννητο κοριτσάκι της Μπέθαμ και τοιυ Κέιρον Σίμπσον διαγνώστηκε, ενώ ακόμα βρισκόταν στην μήτρα της μητέρας του, με μία επικίνδυνη πάθηση στην σπονδυλική του στήλη, ωστόσο η παρουσία του μέσα στην κοιλιά της μητέρας καθιστούσε απαγορευτική οποιαδήποτε επέμβαση, γεγονός που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ζωή του.


Οι γιατροί έδωσαν στους γονείς δύο επιλογές: την άμβλωση και μία επαναστατική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία το έμβρυο θα αφαιρούνταν από την μήτρα της Μπέθαμ, θα χειρουργούνταν από τους γιατρούς κι εν συνεχεία θα το ξανατοθετούσαν στην κοιλιά της μητέρας του.


Οι δύο νεαροί γονείς πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην χειρουργική επέμβαση, καθώς η πάθηση από την οποία έπασχε το έμβρυο, θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την ανάπτυξή του.

Το χειρουργείο έλαβε χώρα στο νοσοκομείο University College of London και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την 26χρονη μητέρα να δηλώνει την ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς, μιλώντας για «ιατρικό άθλο».


Πλέον, η κύηση της Μπέθαμ Σίμπσον συνεχίζεται κανονικά χωρίς επιπλοκές και προβλήματα, ενώ το έμβρυο αναμένεται να έρθει στον κόσμο σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs