Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Τέλος στη χρήση άνθρακα το 2020 στο Πεκίνο


Την διακοπή χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο και τα περίχωρά του από το 2020, αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας, με σκοπό να μειώσει...
την ποσότητα του νέφους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας.




Την διακοπή χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο και τα περίχωρά του από το 2020, αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας, με σκοπό να μειώσει την ποσότητα του νέφους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει διάφορα μέτρα, όπως την αντικατάσταση θέρμανσης με άνθρακα από ηλεκτρικές σόμπες και θέρμανση φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κίνας, οι προσπάθειες θα ενταθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η αιθαλομίχλη από την καύση του άνθρακα είναι στο χειρότερο σημείο της.

Στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της βόρειας Κίνας σημειώθηκαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο πολλές προειδοποιήσεις για το νέφος, όταν οι μετρήσεις ήταν πολλές φορές μεγαλύτερες από το εθνικό επίπεδο ασφαλείας, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον περασμένο μήνα, λόγω της βαριάς ρύπανσης υπήρξε περιορισμός της κίνησης στο κέντρο του Πεκίνου, κλείσιμο αρκετών σχολείων και άλλα παρόμοια μέτρα.

Οι αρχές του Πεκίνου θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τις σόμπες θέρμανσης από άνθρακα με ηλεκτρικές σε 400 οικισμούς μέσα στο 2016, προτού η εφαρμογή περάσει σε μεγαλύτερες περιφέρεις όπως το Φενγκτάι το 2017.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs