Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ένοχος ο πατέρας που μαχαίρωσε τον γιο του – «Ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε στο Δικαστήριο


«Ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε χθες απολογούμενος στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου...
, ο 72χρονος πατέρας που συνελήφθη αργά τα βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αλμυρού, με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ο 72χρονος κατηγορούνταν ότι είχε εκνευριστεί με τον γιο του, άρπαξε το μαχαίρι της κουζίνας που βρήκε μπροστά του και του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στην παλάμη. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και το επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 46χρονος γιος προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του πατέρα του, με τον οποίο ζουν μαζί 40 και πλέον χρόνια. «Είχε χαρτιά στο τραπέζι και το μαχαίρι κάτω από τα χαρτιά. Όταν πήγα να τα πιάσω, είχε το μαχαίρι από κάτω» κατέθεσε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου παρενέβη επισημαίνοντας προς τον 46χρονο, πως όταν ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα δεν το κουκουλώνουμε, γιατί έτσι δεν τον βοηθάμε.

«Καλό θα κάνετε, αν πείτε την αλήθεια», τόνισε η πρόεδρος, με συνέπεια ο γιος να ανασκευάσει και να καταθέσει ότι ο πατέρας του έβαλε ένα ποτηράκι να πιει. «Του είπα να μην πιει άλλο. Είπαμε μια κουβέντα, τότε άρπαξε το μαχαίρι και με έκοψε στο χέρι. Και έχασα αίμα. Ήθελε να με καρφώσει…».

Ο κατηγορούμενος πατέρας απολογούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων πως έτρωγε στο τραπέζι, είχε τα χαρτιά και ο γιος του χτύπησε το χέρι και σηκώθηκε όρθιος. «Κρατούσα το μαχαίρι, έβαλε τα χέρια, έπιασε τη λάμα, το τράβηξα και έκοψε το χέρι του. Είχα πιει ένα ποτηράκι και ο γιος μου μια μπύρα. Ήταν η κακιά στιγμή. Είμαι άρρωστος, με χαλασμένα νεφρά. Δεν πήγα σκόπιμα να τον χτυπήσω, 46 χρόνια είμαστε μαζί».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτό το περιστατικό δεν έπρεπε να φτάσει στο Δικαστήριο και πατέρας και γιος ζουν πάνω από 40 χρόνια μαζί, ενώ έχει χαθεί η σύζυγος και μητέρα. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο πατέρας κοιμήθηκε στο σπίτι προχθές το βράδυ, αν και υπήρχε δικαστική απόφαση να μην το πλησιάσει.

Μάρτυρας κατέθεσε ο ξάδερφος του κατηγορούμενου και θείος του 46χρονου, που ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο 72χρονος φρόντιζε τη σύζυγό του 20 χρόνια, μέχρι που έφυγε από τη ζωή και τώρα φροντίζει και τον γιο του. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε να ασχοληθεί η Κοινωνική Υπηρεσία με την υπόθεση, για να απαντήσει ο μάρτυρας πως έχει ασχοληθεί κοινωνική λειτουργός του Δήμου και η Βοήθεια στο Σπίτι. Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο πατέρας δεν είναι αλκοολικός, ενώ αρνήθηκε ότι είχε ακούσει άλλα περιστατικά για χειροδικίες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου ανέφερε μεταξύ άλλων, πως δεν ήθελε να τον χτυπήσει τον γιο του, διαφορετικά δεν θα ήταν στην παλάμη το χτύπημα. Αρνήθηκε πως ο 72χρονος είχε δόλο, χαρακτήρισε άτυχη τη στιγμή και όχι δόλιο το χτύπημα. Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε ο εισαγγελέας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 9 το βράδυ. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας, όπου μετέβη ο 46χρονος, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Ακολούθησε η σύλληψη του 72χρονου από τους αστυνομικούς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs