Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Η εξωτική ομορφιά του Πουέρτο Ρίκο


Φημισμένα για τα εξωτικά νησιά της και τις παγκοσμίου φήμης παραλίες της, η Καραϊβική αποτελεί ...
δημοφιλή προορισμό για τους διάσημους και πλούσιους αλλά και συνηθισμένη επιλογή για όσους μπορούν να κάνουν ένα διαφορετικό γαμήλιο ταξίδι.



Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα από αυτά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις έναν χυμό ή ένα ποτό κάτω από έναν φοίνικα και να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά. Τα κοντινά πανέμορφα νησιά Vieques και Culebra αποτελούν μάλιστα ένα καλό καταφύγιο μακριά από την πολυκοσμία.


Μπορεί το Πουέρτο Ρίκο να μην είναι η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό κάποιου που σκέφτεται να κάνει διακοπές στην Καραϊβική, είναι όμως γεμάτο ανεξερεύνητες παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ειδυλλιακά γειτονικά νησιά, οργανωμένα ξενοδοχεία, ενώ προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για θαλάσσιες δραστηριότητες.


Η… παστέλ πρωτεύουσά του, το Σαν Χουάν, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό παλιού και νέου. Μια πόλη με τεράστια κουλτούρα, μια ζωντάνια υπό τους τροπικούς ήχους, με ένα μείγμα από εστιατόρια και μπαρ και ατελείωτες άψογες παραλίες. Πλακόστρωτα, πολύχρωμα δρομάκια αναβιώνουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, με τον παλιότερο οικισμό του Πουέρτο Ρίκο να είναι γεμάτος χρώμα και πολιτισμό. Η οχυρωμένη περιοχή έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική συνδυασμένη με την γοητεία της Καραϊβικής, μοιάζοντας με ζωντανή παλέτα.



Η δυτική ακτή του νησιού παραμένει παρθένα και προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Το μικρό ψαροχώρι της Rincon έχει γίνει μάλιστα η «Μέκκα» των σέρφερς. Η περιοχή είναι επίσης φημισμένη και για το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της. Για όποιον τώρα αναζητά παραλίες που θα κρατάει στη μνήμη του για μια ζωή, τα νησιά Vieques και Culebra είναι αυτό που ψάχνει. Οι παραλίες με τη λευκή άμμο είναι ιδανικές για χαλάρωση με μοναδική παρέα τα ψάρια που κολυμπούν στα ρηχά.


Το Πλούσιο Λιμάνι όπως λέγεται το Πουέρτο Ρίκο είναι ένας μικρός παράδεισος στην Καραϊβική που συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με την γραφική πλευρά του Σαν Χουάν. Λευκή άμμος και τιρκουάζ νερά στις παραλίες δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες που φεύγουν μαγεμένοι από αυτή τη γωνιά της Καραϊβικής. Εκτός από παραλίες με πολυκοσμία, θα βρει κανείς μικρά καταφύγια, τα τέλεια ησυχαστήρια για μερικές μέρες στον… παράδεισο. 







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs