Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Οδοντικό νήμα: Απίστευτες χρήσεις, που δεν είχατε σκεφτεί!


5 νέοι τρόποι για να αξιοποιήσετε στην καθημερινότητά σας το οδοντικό νήμα!

Μπορεί να έχουμε ....
συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για την υγιεινή των δοντιών μας, 




όμως το οδοντικό νήμα μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας. Παρακάτω ακολουθούν 5 εναλλακτικές και ιδιαίτερα βοηθητικές χρήσεις του.


1. Ξεκόλληστε τις κολλημένες φωτογραφίες από το άλμπουμ

Περάστε το νήμα πίσω από την κολλημένη φωτογραφία και ξεκολλήστε την πανεύκολα, χωρίς να τη γεμίσετε δαχτυλιές ή να υπάρχει κίνδυνος να τη σκίσετε.


2. Χρησιμοποιήστε το για τη στήριξη φυτών

Μιας και τα ξυλάκια που όλοι χρησιμοποιούμε για να στηρίζουμε τα αναρριχητικά, αλλά και τα αδύναμα φυτά είναι αρκετά αντιαισθητικά, μπορείτε εύκολα να τα ξεφορτωθείτε και να τα αντικαταστήσετε με οδοντικό νήμα, που είναι σχεδόν αόρατο.


3. Χρησιμοποιήστε το ως σχοινί απλώματος

Το οδοντικό νήμα είναι το καταλληλότερο υλικό για σχοινί απλώματος, αφού είναι αρκετά ανθεκτικό, ανέξοδο, και απαιτεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να το στήσετε.


4. Αντικαστήστε την κλωστή

Όχι μόνο μπορεί να αντικαταστήσει την απλή κλωστή, αλλά το οδοντικό νήμα μπορεί να έχει περισσότερη αντοχή από αυτή, αφού το κερί που περιέχει το καθιστά αρκετά ανθεκτικό.


5. Αντικαταστήστε το μαχαίρι

Το οδοντικό νήμα μπορεί να κόψει άψογα σε φέτες μαλακές τροφές, όπως το κέικ και το τυρί, και μάλιστα μπορεί να κάνει πολύ πιο αποτελεσματική δουλειά, ακόμα και από το ίδιο το μαχαίρι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs