Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Νέο κόμμα στα σκαριά: Οι δύο γνωστοί ιδρυτές του – Πως θα ονομάζεται


Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο γνωστά πολιτικά πρόσωπα για να ιδρύσουν νέο κόμμα που θα λάβει μέρος στις Ευρωεκολογές και στις Εθνικές εκλογές. ...



Πρόκειται για τους Γιώργο Ρωμανιά και Αλέξη Μητρόπουλο, που αποφάσισαν να «ξαναστήσουν» την Ελλάδα, ιδρύοντας το νέο κόμμα το οποίο θα ονομάζεται «Όρθια Ελλάδα».

Μεταξύ των προσώπων που θα το συγκροτούν, θα είναι όπως ανακοινώθηκε και οι: Διονύσης Χιόνης, η Μαρία Ναυροζίδου, Αντωνιάδης Ιωάννης, Γαβριήλ Γεώργιος, Λιαροκάπης Βελισσάριος, Μπουκουβάλας Χαράλαμπος, Οικονομίδης Σπυρίδων, Πολυμένης Βασίλειος και Στρογγύλης Κομνηνός.

Οι δύο ιδρυτές παλαιότερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τους σκοπούς του κόμματος είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη κίνηση. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2015, Γ. Ρωμανιάς σημείωνε πως στόχος τους είναι «να προστατεύσουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και τους ανέργους. Πέρα από τα κόμματα, ανεξάρτητη κίνηση, ακριβώς για να προστατεύσουμε αυτές τις κατηγορίες των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, σημείωνε πως «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να πετσοκόψει τα δώρα των συνταξιούχων, θα καλέσουμε όσους είναι κοντά σε αυτή την ιδέα να μην λεηλατηθούν περαιτέρω οι συντάξεις γιατί με τις πιέσεις των δανειστών οι συντάξεις θα βρεθούν στο στόχαστρο μετά τις εκλογές, όποιος και αν βγει».


Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο και εξελέγη βουλευτής, αναλαμβάνοντας μάλιστα και καθήκοντα αντιπροέδρου της Βουλής.

Ενώ, ο Γιώργος Ρωμανιάς, ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, και διετέλεσε γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε αργότερα για να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs