Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Δεν ξανάγινε: Δεν είχαν πρόσφατη φωτογραφία καταζητούμενου και δημοσιοποίησαν μία από όταν πήγαινε σχολείο


Η αφίσα έχει γίνει... ανέκδοτο στα social media.

Οι αφίσες των καταζητούμενων εγκληματιών ...
δίνονται στη δημοσιότητα για να εντοπιστούν. 
Το κάθε αστυνομικό τμήμα προσπαθεί επίσης να διαμοιράσει τις αφίσες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με την ελπίδα ότι θα γίνουν viral.

Όμως,όταν το αστυνομικό τμήμα της Zhenxiong, στην επαρχία Yunnan της Κίνας, πόσταρε την αφίσα ενός εγκληματία, τα σχόλια που δέχτηκαν ήταν μάλλον... περιπαικτικά.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το τμήμα χρησιμοποίησε μια εικόνα από την νηπιακή ηλικία του ύποπτου εγκληματία, αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν μια πιο πρόσφατη φωτογραφία του!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εικόνα στην αφίσα είναι του Τζι Κινγκά, όταν ήταν μόλις 4 ετών! Ο Κινγκάι είναι τώρα 17 ετών και καταφέρνει να αποφύγει τη σύλληψη εδώ και πολύ καιρό.

Η αφίσα δημοσιεύτηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του Zhenxiong County στις 19 Μαρτίου.

Από τότε, έχει γίνει... ανέκδοτο από μεγάλο αριθμό χρηστών στα social media.

Αν και η αστυνομία του Zhenxiong ζήτησε τελικά συγγνώμη για τη χρήση της παιδικής φωτογραφίας του ύποπτου , τα πειράγματα δεν σταμάτησαν. Το αστυνομικό τμήμα εξήγησε ότι δεν μπορούσαν να βρουν πρόσφατες φωτογραφίες του Κινγκάι και πίστευαν ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θα μπορούσαν να είναι ακόμα αναγνωρίσιμα.

Πάντως αυτή η εξήγηση έκανε τα πράγματα χειρότερα και η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσύρει τη φωτογραφία.


Όταν η αφίσα δημοσιεύτηκε στις δημοφιλείς κινεζικές πύλες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως οι WeChat και Weibo, ορισμένοι χρήστες διαπίστωσαν ότι το αστυνομικό τμήμα είχε χρησιμοποιήσει ξανά παιδικές φωτογραφίες άλλων δύο εγκληματιών.

Το τμήμα κατέβασε τελικά και τις υπόλοιπες φωτογραφίες, αλλά δεν πρόσφερε καμία απολογία ή εξήγηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs