Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Οι πόλεις που επιλέγουν οι μεγιστάνες του πλανήτη για να ζήσουν (pic)


Περίπου το ήμισυ αυτού του ελίτ πληθυσμού επιλέγουν για τις κύριες κατοικίες τους κυρίως 10 πόλεις.

Κυκλοφορούν με ...
ιδιωτικά αεροπλάνα και διαθέτουν πολλά σπίτια, 
και παρότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου δεν μένουν για πολύ σε μια πόλη, υπάρχουν ορισμένες πρωτεύουσες που επιλέγουν να δηλώνουν ως την μόνιμη κατοικία τους.

Περίπου το ήμισυ αυτής της «ελίτ» επιλέγουν για τις κύριες κατοικίες τους κυρίως 10 πόλεις, σύμφωνα με τη διάσημη λίστα Wealth Report της εταιρείας συμβούλων real estate, Knight Frank για το 2019, η οποία ονοματίζει το Λονδίνο, το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη ως τις κορυφαίες επιλογές για τους περισσότερους ανθρώπους με περιουσία τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων. Αν και οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Νέα Υόρκη είναι η μόνη της πόλη στην κορυφή των 10 μεσιτικών ακινήτων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, oι επιχειρηματικές ευκαιρίες, ο τρόπος ζωής, η υγειονομική περίθαλψη και οι υποδομές μεταφορών είναι όλοι οι παράγοντες που προσελκύουν τους υπερ-πλούσιους στις συγκεκριμένες πόλεις.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του Λονδίνου. Είναι το πολιτικό και οικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου και η κορυφαία «κυψέλη» πλούτου στον κόσμο, εκεί όπου οι ξένοι αγοραστές ακινήτων έχουν δεχτεί κριτική για την άνοδο των τιμών.


«Το Λονδίνο είναι κορυφαίο στη λίστα» δήλωσε ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της Knight Frank και τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη πόλη που να συγκρίνεται ως παγκόσμιο κέντρο για τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs