Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Διατάχθηκε αιφνιδιαστικά άσκηση «πυρπολητής»: Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις (pics)


Η εντολή δόθηκε αιφνιδιαστικά κι έχει σκοπό να δουν τη ρεαλιστική αντίδραση των Ειδικών Δυνάμεων. ...
Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των Γιώργο Κατρούγκαλο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια ενεργοποιήθηκε η άσκηση «Πυρπολητής».
Η εντολή δόθηκε αιφνιδιαστικά σε μία προσπάθεια ρεαλιστικής απεικόνισης για τις αντιδράσεις των Ειδικών Δυνάμεων σ΄ οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης παρακολούθησε από τη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», την άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.


Ο Υπουργός διαπίστωσε την υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού και των μέσων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση. 

Επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» ανέδειξε το άριστο επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας, στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και ενίσχυσης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Φωτό κεντρική: Αρχείου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs