Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Καθηγητής του Χάρβαρντ και μέλος της ΝΑSA παραδέχεται: «Η εξωγήινη ζωή δεν είναι επιστημονική φαντασία»


Σύμφωνα με τον Avi Loeb από το Χάρβαρντ, «oι εξωγήινοι δεν είναι επιστημονική φαντασία».  ...
Φυσικοί της NASA και του Χάρβαρντ ισχυρίστηκαν ότι το κυνήγι για εξωγήινες μορφές ζωής χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, 




καθώς έχουμε ήδη αγνοήσει πολλά σημάδια εμφάνισης UFO. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Avi Loeb από το Χάρβαρντ, «Οι εξωγήινοι δεν είναι επιστημονική φαντασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αποτελεί «έγκλημα» το ότι δεν έχει τέθει στο τραπέζι η συζήτηση για τους εξωγήινους.

Ο Silvano P. Colombano του ερευνητικού κέντρου Ames της NASA, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πιθανότητα ο κόσμος να έχει «προσπεράσει» εξωγήινα σήματα. 

Όπως είπε, θα μπορούσαν να υπάρχουν ανώτερες μορφές νοημοσύνης, πολύ πιο προχωρημένες από εκείνες της Γης, και ότι μπορεί να μην είναι «οργανισμοί με βάση τον άνθρακα».

Αν και πιστεύον ότι η ζωή πιθανότατα προήλθε κάτω από τις ίδιες συνθήκες βάσει των οποίων δημιουργήθηκε και η ζωή στη Γη, ο Colombano εξήγησε ότι απλά ίσως να μην είναι οι ίδιοι οργανισμοί.

Ο Caleb Scharf, διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια,δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό η εξωγήινη ζωή να είναι τόσο προχωρημένη ώστε μπορεί να είναι δύσκολο να την εξηγήσουμε!

Ο Colombano πρόσθεσε ότι υπήρχαν κάποιες ανεξήγητες πτυχές σε σχέση με τα UFO.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως αξίζει να μελετήσουμε το φαινόμενο των UFO σε διαφορετικό πλαίσιο, καθώς άλλες μορφές ζωής μπορεί να έχουν εξελιχθεί πέρα από την τεχνολογία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs