Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Πώς συνδέεται το video gaming με το σeξ


Όσο πιο βίαια τα παιχνίδια, τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση... των γυναικών

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποκαλύψει ...
ότι η ενασχόληση με τα video games προκαλεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και δύναμης στους χρήστες, διώχνοντας τα συναισθήματα φόβου.
Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία, που αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα λίγο παραπέρα, ανακάλυψε ότι το κίνητρο για να παίζει κανείς βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι στενά συνδεδεμένο με την επιθυμία του ίδιου ατόμου για... σeξ.

Ειδικότερα για τις γυναίκες, η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια τις έκανε να νιώθουν πιο σeξι και πιο ελκυστικές σε πιθανούς συντρόφους.

Ο εξελικτικός βιολόγος Michael Kasumovic και ο επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία Tom Denson έκαναν μια έρευνα σε 500 ενήλικες Αμερικανούς παίκτες βιντεοπαιχνιδιών (άντρες και γυναίκες). Τους ζήτησαν να αποκαλύψουν ποια πέντε παιχνίδια έπαιζαν και πόσο βίαια πίστευαν ότι ήταν αυτά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άντρες προτιμούσαν να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια περισσότερο από τις γυναίκες, όμως η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς, σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους για το σeξ και για το ενδιαφέρον τους να κάνουν σeξ, σύμφωνα με το Sexual Openness Inventory, το οποίο ρωτά πόσο σημαντικό είναι το σeξ στους ανθρώπους, πόσο πιθανό είναι να κάνουν σeξ και ζητά να μάθει τις προτιμήσεις τους στο σeξ.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες αξιολόγησε ακόμη πώς αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως πιθανό ρομαντικό σύντροφο, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται «mate value», όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Όσοι απέδωσαν υψηλότερο «mate value» για τον εαυτό τους, θεωρούν ότι έχουν καλύτερη πιθανότητα να βρουν έναν/μία σύντροφο.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η επιθυμία για σeξ σχετιζόταν με το πόσο βίαια βιντεοπαιχνίδια έπαιζαν», εξήγησαν οι ερευνητές. «Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που δήλωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σeξ, έπαιζαν πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι η σχέση αυτή ήταν πιο ισχυρή στις γυναίκες, και όχι στους άντρες.

Για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές επανέλαβαν την έρευνα με μια δεύτερη ομάδα, 500 συμμετεχόντων. «Βρήκαμε, ότι οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερο κίνητρο να παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια, επειδή όταν το έκαναν, ένιωθαν πιο ελκυστικές και πιο σeξι».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs