Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους ληστές του Καλλίτση: «Δεν περίμεναν ο κομμωτής να βγει κομάντο»


Την ενοχή των τριών κατηγορούμενων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της ...
πρώην, πλέον, συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου ζήτησε ο εισαγγελέας 
σημειώνοντας πως συντάσσεται με την πρωτόδικη απόφαση που τους είχε καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις από 12 έως 54 έτη.

«Δεν περίμεναν από ένα κομμωτή να «είναι κομάντο», καθώς «σκέφτηκαν «θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια… Σιγά τώρα ο κομμωτής!»», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου δικάζονταν οι τρεις κατηγορούμενοι.

«Δύο άνθρωποι φιλήσυχοι εργατικοί βρέθηκαν ξαφνικά να βιώνουν αυτό το περιστατικό, να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα. Και ο πιο υπεύθυνος σε αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες».

Συνεχίζοντας ο εισαγγελέας, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι δεν περίμεναν από ένα κομμωτή να «είναι κομάντο». Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σκέφτηκαν «θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!» Δεν ξέρεις όμως πως αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα! Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί την πατήσανε. Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφάιρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θανατό τους…».

Ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον 45χρονο κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας. Επίσης, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου αστυνομικού στην υπόθεση, για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο Ιρανικής καταγωγής, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένοχος για την κατηγορία της απόπειρας ληστείας.


Τι είπαν οι κατηγορούμενοι

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Από τη δίκη απουσίαζε ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

Κατά την απολογία του ο 45χρονος κατηγορούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια και ένας από αυτούς είναι η ανθρώπινη ζωή. Σέβομαι την ανθρώπινη ζωή. Αν είχα πρόθεση να σκοτώσω δεν θα πυροβολούσα στο πόδι. Πυροβόλησα. Έκανε όπισθεν ο Καλλίτσης και έτσι χτύπησε η Χριστοπούλου και μετά ο Καλλίτσης. Αρα λοιπόν με μία κίνηση βρήκαν σφαίρες και τους δυο. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το ότι τραυματσίτηκε στο στήθος το άκουσα στις ειδήσεις, ούτε εκείνος το είχε καταλάβει».

Ο ίδιος είπε ακόμη στην απολογία του πως: «Είναι ψέμα ότι σηκωσα το όπλο και τον πυροβόλησα εξ” επαφής. Ήμασταν σε πάλη προσπαθούσα να τον απωθήσω.Η Χριστοπούλου έφυγε κανείς δεν την πέιραξε. Είχα όλη την ευχέρεια να βάλω το όπλο στην καμπίνα και να πυροβολήσω. Δεν το έκανα. Έμεινα με τον Καλλίτση στο γκαράζ, παλεύαμε, τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι…Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα. Ο Καλλίτσης και η σύζυγός του προσπάθησαν να δώσουν δραματικό τόνο στο δικαστήριο. Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση. Εμένα μην με πιστεύετε. Να πιστέψετε όμως όσα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύονται εμπράκτως. Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίστης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη συζυγό του και τον πυροβόλησα στην κάρδιά. Ενας άνθρωπος που σηκώνει όπλο σύμφωνα με τον Καλλίστη θέλει να σκοτώσει. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα σήκωνα το όπλο και θα στοχευα στο κεφαλι. Δεν είχαμε σκεφτεί σε καμία περίπτωση να πάρουμε ανθρώπινη ζωή. Έλεγα κομμωτής είναι δεν θα αντιδράσει, θα φοβηθεί με το πιστόλι. Πήγα να τον ληστέψω τον πυροβόλησα, ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Δεν είμαι φονιάς. Εχω ζήσει 18 χρόνια στις φυλακές, σε έξι μήνες θα έβγαινα, ηθελα τα χρήματα για να ανοίξω δικό μου μαγαζί».

Ο έτερος κατηγορούμενος Ιρανικής καταγωγής, υποστήριξε στην απολογία του: «Ο αστυνομικός μου είπε για τη δουλειά. Έκανα ένα λάθος, είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι.Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε. Ζητώ συγνώμη».


Καλλίτσης: Ενοιωσα ότι ο εισαγγελέας ήταν μαζί μας στο συμβάν

Με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα, ο Παν. Καλλίτσης δήλωσε ικανοποιημένος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω για πρώτη φορά ηθικά ικανοποιημένος γιατί αυτή η αγόρευση του εισαγγελέα με άγγιξε, ένιωσα σαν να ήταν ο άνθρωπος αυτός μαζί μας στο συμβάν και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Εχω συγκλονιστεί πραγματικά. Χαίρομαι πάνω από όλα που είμαι ζωντανός, αλλά σε ένα συμβάν που έχεις ακούσει άπειρα τέρατα είναι ωραίο να βάζουν κάποιοι άνθρωποι τα πράγματα στη θέση τους και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι” αυτό».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs