Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τι αποκαλύπτει ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας για τη «Μεγάλη Αλβανία»!


«Το ερώτημα είναι ποια είναι τα τμήματα των άλλων χωρών που θα συνδεθούν με αυτήν»

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας...
, Αλεξάνταρ Βουλίν, επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται η ‘Μεγάλη Αλβανία’.




Ο Βουλίν ο οποίος αποκαλεί τους Αλβανούς «Σιπτάρ» δήλωσε ότι περιμένει την οριοθέτηση μεταξύ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

«Μόλις δημιουργηθούν τα σύνορα, θα μπορούμε να υπερασπισθούμε τους εαυτούς μας», είπε σύμφωνα με την Ραδιοφωνία και Τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου.

«Η Μεγάλη Αλβανία είναι ήδη γεγονός. Τώρα το ερώτημα είναι ποια είναι τα τμήματα των άλλων χωρών που θα συνδεθούν με αυτήν.

Με τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όλοι οι Αλβανοί, εκτός από τους δύο σερβικούς δήμους θα είναι μέρος της ίδιας ζώνης και ενός πολιτικού χώρου του ΝΑΤΟ. Η ζωή όλων των Αλβανών θα καθορίζεται από τα Τίρανα», δήλωσε στην Βέτσερνι Νόβοστι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν γίνει η διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου, αυτή θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς «τι θα συμβεί στους Σέρβους που θα παραμείνουν στην επικράτεια ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου», ο Βουλίν απάντησε με τον εξής τρόπο:

Το μόνο που θέλουμε είναι μια οριοθέτηση με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Εάν το πετύχουμε αυτό, μετά τη συμφωνία, θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να βοηθήσουμε τους Σέρβους που ζουν σε επικράτειες με αλβανική πλειοψηφία, περισσότερο από ό, τι μπορούμε τώρα να βοηθήσουμε εκείνους που ζουν σε δήμους κυρίως από Σέρβους».

«Όσο πιο γρήγορα διαχωριστούμε με τους Αλβανούς, τόσο καλύτερα θα ζήσουμε. Αν δεν το θέλουμε αυτό, τότε θα έχουμε ένα ολόκληρο ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Βουλίν, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλησιέστερους του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Πηγή: echedoros-a.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs