Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Αθωώνει τους πιλότους το πόρισμα για τη συντριβή της Ethiopian Lines


Άνθρωποι κοντά στην έρευνα δήλωσαν ότι το σύστημα σταθεροποίησης του αεροσκάφους MCAS έπαιξε βασικό ρόλο ...
στο δυστύχημα.




Οι πιλότοι της Ethiopian Airlines ακολούθησαν τη σωστή και προβλεπόμενη διαδικασία κατά τη θανατηφόρα συντριβή του αεροπλάνου Boeing MAX 8 τον περασμένο μήνα, όπως δήλωσε η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας Dagmawit Moges την Πέμπτη, καθώς εκδόθηκε το πρώτο επίσημο πόρισμα την καταστροφή.

«Το πλήρωμα εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που παρέχονται επανειλημμένα από τον κατασκευαστή αλλά δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το αεροσκάφος», δήλωσε η Dagmawit σε συνέντευξη τύπου στην πρωτεύουσα, Addis Abeba.

Οι οικογένειες των 157 θυμάτων περιμένουν στοιχεία για τα αίτις της συντριβής του καινούργιου αεροσκάφους τύπου Boeing έξι λεπτά μετά την απογείωση.

Η Αιθιοπία εξέδωσε την πρώτη της έκθεση σχετικά με τη θανατηφόρα συντριβή της πτήσης τον περασμένο μήνα.

Άνθρωποι κοντά στην έρευνα δήλωσαν ότι το σύστημα σταθεροποίησης του αεροσκάφους MCAS έπαιξε βασικό ρόλο στο δυστύχημα.

Η έρευνα έχει πλέον στραφεί προς το πώς το MCAS αρχικά απενεργοποιήθηκε από τους πιλότους, σύμφωνα με ένα μέρος της διαδικασίας ελέγχου του πιλοτηρίου, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να αρχίζει να εργάζεται και πάλι πριν το τζετ βυθιστεί στο έδαφος.

Αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα, δήλωσαν ότι ένα βασικό ερώτημα είναι πότε οι πιλότοι στο τιμόνι της Ethiopian Airlines 737 MAX αποσύνδεσαν το σύστημα MCAS κι αν το έκαναν πολύ αργά για να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Περισσότεροι από 300 αεριωθούμενα αεροσκάφη Boeing 737 MAX μένουν στο έδαφος, σε όλο τον κόσμο μετά από τις δύο συντριβές - στην Ινδονησία τον Οκτώβριο και στην Αιθιοπία τον περασμένο μήνα – με θύματα περίπου 350 άτομα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs