Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Πέθανε ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών - Άφησε εποχή γυρίζοντας όλη την Ελλάδα, επιδεικνύοντας τις μυϊκές δυνάμεις και ικανότητες


Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο θρυλικός παλαιστής και λαϊκός διασκεδαστής Σαμψών, σε ηλικία ...
90 ετών. Ο Γιάννης Κεσκελίδης πέθανε από ανακοπή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα, μετά από σύντομο διάστημα νοσηλείας λόγω πνευμονίας.




Ο Σαμψών αναδείχθηκε σε "λαϊκό ήρωα" των περασμένων δεκαετιών, γυρίζοντας κάθε γωνιά της χώρας και επιδεικνύοντας με το μοναδικό ξεχωριστό του τρόμο την μεγάλη μυϊκή του δύναμη τις δεξιότητες με απίστευτες ατραξιόν που ενθουσίαζαν πάντα τα πλήθη.

Το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα σε αυτό το είδος λαϊκής ψυχαγωγίας που συνάρπαζε το κοινό σε πλατείες και χωριά επί δεκαετίες, καθιστώντας τον μαζί με τον επίσης θρυλικό "Κουταλιανό" ως τους κορυφαίους μασίστες στη χώρα.

Ο Γιάννης Κεσκελίδης γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1929 στην Καλαμαριά. Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου ως αθλητής ελευθέρας πάλης. Ξεκίνησε τις υπαίθριες επιδείξεις από τη δεκαετία του '50, κερδίζοντας γρήγορα το θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου σε ένα είδος λαϊκής ψυχαγωγίας που υπηρέτησε άξια σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs