Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Κινηματογραφική ληστεία επιχειρηματία με «δόλωμα» ανήλικη Ρομά


Το κορίτσι βγήκε στο δρόμο και προσποιήθηκε ότι ζητάει βοήθεια ώστε ο ηλικιωμένος να σταματήσει το αυτοκίνητο - Μετά ...
ανέλαβαν οι άλλοι.

Με... κινηματογραφικό τρόπο μία σπείρα Ρομά με έδρα τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, 
παγίδευσε έναν ηλικιωμένο επιχειρηματία την ώρα που κινούνταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του σε δρόμο κοντά στην περιοχή των διυλιστηρίων. 

Μεσημέρι Πέμπτης κι ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας σταματά όταν βλέπει μία ανήλικη Ρομά στον δρόμο να εκλιπαρεί για βοήθεια. Αυτή του ζητάει εάν μπορεί να την πάει με το όχημα του κοντά στο σπίτι της, με τον ηλικιωμένο άνδρα να την βάζει στο αυτοκίνητο του και να κατευθύνονται στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Όταν φτάνουν στο σημείο που του έχει υποδείξει, η ανήλικη αρπάζει το κλειδί από τη μηχανή του οχήματος και ξαφνικά εμφανίζονται τρεις άνδρες -επίσης Ρομά- οι οποίοι με τη βία ακινητοποιούν τον επιχειρηματία, του αρπάζουν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και τιμαλφή που είχε πάνω του, καθώς επίσης και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, καταφέρνει μετά από λίγη ώρα να ειδοποίηση την Άμεση Δράση και ξεκινούν άμεσα αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο, μεταξύ άλλων σπεύδει τζιπάκι της ΟΠΚΕ, με τον επιχειρηματία να περιγραφεί στους αστυνομικούς τους δράστες και ιδιαίτερα την ανήλικη κοπέλα. Γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντοπίζουν και συλλαμβάνουν την νεαρή Ρομά, ενώ αυτή τους υποδεικνύει το μέρος -σε ερημική τοποθεσία κοντά στο βουνό- που έχουν κρύψει οι συνεργοί της το όχημα του επιχειρηματία. 

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν και οι άλλοι τρεις δράστες, ενώ εκτιμάται ότι το όχημα ή θα χρησιμοποιούνταν σε εγκληματική ενέργεια ή θα πωλούνταν για ανταλλακτικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο