Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο για την υπόθεση του serial killer: Εντοπίστηκε αντικείμενο στην «Κόκκινη Λίμνη» Η Λίστα με τα θύματα.


Ακόμα ένα αντικείμενο, το οποίο πιθανότατα είναι βαλίτσα, εντοπίστηκε στην «Κόκκινη Λίμνη» στην Κύπρο κατά τη ...
διάρκεια της 18ης μέρας ερευνών για τα θύματα του λοχαγού serial killer.




Σύμφωνα με το cyprustimes.com, η διαδικασία ανάσυρσης του αντικειμένου θα γίνει την Πέμπτη.

Οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» θα συνεχιστούν με τη χρήση ρομποτικής κάμερας μέχρι και το Σάββατο και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Στη λίμνη «Μεμί» συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σε πρώτη φάση μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ ακολούθως ξεκινά προετοιμασία για διεξαγωγή ερευνών, επίσης με τη χρήση συστήματος σόναρ.

«Λες και διασκεδάζει» - Αστυνομικοί προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τη δράση του serial killer 

Τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθ’ ομολογία serial killer, Νίκου Μεταξά, επιχειρούν οι ανακριτές στην Κύπρο, με τη βοήθεια ειδικού κλιμακίου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Οι εμπειρογνώμονες, θα επιδιώξουν να εντοπίσουν στοιχεία, τα οποία θα δείχνουν το κίνητρο που πυροδότησε την εγκληματική δράση του 35χρονου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ερώτημα των Αρχών: Εάν το πρώτο του έγκλημα ήταν το διπλό φονικό, μάνας και κόρης, το 2016, από τη Ρουμανία. 

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 35χρονος βρίσκεται σε πλήρη απάθεια και είναι λες και διασκεδάζει το γεγονός ότι όλη η Αστυνομία τρέχει από πίσω του, ψάχνοντας για τα θύματα του, τα οποία αρχικά ομολογούσε με δόσεις και αφού πρώτα αντιλαμβανόταν ότι έσφιξε ο κλοιός. 

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι ρούχα φορούσε η μητέρα της οκτάχρονης που είναι μια εκ των δύο σορών που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη και επιχειρείτο η εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού, ο 35χρονος απάντησε «μπορεί να φορούσε, μπορεί να μην φορούσε».

Η απάντηση του δείχνει την αδιαφορία του και την πλήρη απάθεια με την οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα θύματα του, διαγράφοντας από τη μνήμη του όσα φρικτά έπραττε.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν απάντηση στο γιατί ο Νίκος Μεταξάς δολοφόνησε και τα παιδιά των γυναικών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση. 


Ζήτησε να προστατευτούν τα παιδιά του

Ο 35χρονος που έχει ήδη εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», δήλωσε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. 

Όπως περιέγραψε «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Όσον αφορά την ομολογία του για τους επτά φόνους και αφού ζήτησε χαρτί για να γράψει σε δέκα σελίδες όλες τις φρικιαστικές του ενέργειες, είχε πει στους ανακριτές «βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή»!

Επίσης ο Μεταξάς ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.


Τα θύματα του 35χρονου:

Σεπτέμβριος 2016

Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία)

Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina, 8 ετών

Ο serial killer ομολόγησε πως οι σοροί τους είναι σε βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη»


Δεκέμβριος 2017

Maricar Valdez Arquilla, 29 ετών (Φιλιππίνες) - Ο serial killer ομολόγησε πως η σορός της είναι σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη»


Μάιος 2018

Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Sierra, κόρη της Mary Rose, 6 ετών – Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού στη λίμνη Μεμί


Ιούλιος 2018

Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού


Καλοκαίρι 2018

Ashita Khadka Bista (Νεπάλ) – O serial killer ομολόγησε πως η σορός της βρισκόταν στο πεδίο βολής στην Ορούντα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs