Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο για τον τραυματισμό της 8χρονης στη Θήβα - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Θηβών στον 54χρονο για τον σοβαρότατο τραυματισμό ...
της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.




Ο 54χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή η βαλλιστική εξέταση του περιστρόφου του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου ταυτοποίησε το περίστροφο του με την αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη. 

«Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. 


Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο 54χρονος 

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, 4 κάλυκες περιστρόφου καθώς και 2 κυνηγετικά όπλα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στον «πιστολέρο» της Βοιωτίας 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις εκεί είχε στηθεί γλέντι με μπαλοθιές, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν τραυματίστηκε η 8χρονη Αλεξία. Γρήγορα οι έρευνες εστίασαν σε τρία σπίτια, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάλυκες από περίστροφο σε γλάστρα στην αυλή του ενός σπιτιού.

Κατά την προανάκριση, ένας 54χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σε γλέντι με συγγενείς και φίλους έριξε άσκοπους πυροβολισμούς με το περίστροφο που παράνομα κατείχε. Άμεσα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λειβαδιάς για να συνεχιστεί η προανάκριση, ενώ παρέδωσε στις Αρχές και το όπλο για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκειμένου να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το όπλο που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι το άτυχο κορίτσι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 54χρονος είναι κάτοικος Αθηνών και είχε πάει για τις γιορτές του Πάσχα στο πατρικό του σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ το σπίτι του είναι σε απόσταση περίπου 300-350 απ’ αυτό της 8χρονης Αλεξίας που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις η βολίδα από το «38άρι» θα μπορούσε να φτάσει στην αυλή της οικογένειας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs