Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο κατηγορούμενος Ιωάννης Άγγος ομολόγησε ότι ενεργοποίησε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας


Ότι ήταν εκείνος που πραγματοποίησε το κρίσιμο τηλεφώνημα από την καφετέρια «Κοράλλι», που οδήγησε στην ...
συγκρότηση του Τάγματος Εφόδου, που καταδίωξε και τελικώς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, παραδέχθηκε κατά την έναρξη της διαδικασίας των απολογιών, ο πρώτος εκ των απολογούμενων, Ιωάννης Άγγος. 

Στην παραδοχή του αυτή, συνέβαλαν τόσο η ισχυρή πίεση όσο και η «βροχή» ερωτήσεων της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Ο Άγγος, πρώτος που ξεκίνησε να απολογείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι», δίπλα στην παρέα του μουσικού, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ιωάννης Άγγος ισχυρίστηκε ότι ήταν η παρέα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα που τους προκάλεσε λεκτικά, χωρίς ο ίδιος και η παρέα του να αντιδράσουν. Αρχικά βέβαια, ο απολογούμενος Άγγος είχε ισχυριστεί πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, της οποίας ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα, είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης «Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος». 

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι ήταν εξαιτίας «της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια», το ότι αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα και ότι βρίσκονταν στο σπίτι του, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και συγκεκριμένα «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα», οπότε κατέβηκε κάτω.

Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ενημερώθηκε από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Σύμφωνα και πάλι με την απολογία του, ο Ιωάννης Άγγος, τότε επέστρεψε στο σπίτι του και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη ώστε να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά, τον οποίο γνώριζε. Ο Ιωάννης Άγγος, ισχυρίστηκε πως ο Γιώργος Πατέλης, δεν ήξερε τίποτα. 

Χρειάστηκαν δεκάδες ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου, μέχρι τελικά ο κατηγορούμενος να παραδεχτεί ότι όσο ήταν στην καφετέρια, τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής της Νίκαιας, για να του πει πως «είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε». 

Η παραδοχή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με τη δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Τάγματος Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Φύσσα λίγο πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά.

Από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων φαίνεται πως ο Καζαντζόγλου αμέσως μετά το τηλεφώνημα του Άγγου, κάλεσε τον Πατέλη. Εκείνος με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό και αμέσως μετά φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσης να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας.
Η απολογία συνεχίζεται αύριο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs