Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Στη ΝΔ με σέβονται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ»


Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την πρόσφατη ρήξη του με την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ...
κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη».




Εξηγώντας τα πρόσφατα περιστατικά που οδήγησαν στο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: «Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα.

Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της: 1ον: Ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική, 2ον: Ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο, και 3ον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας»


Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε τη μάχη στα ψηφοδέλτια με το σταυρό απάντησε:

«Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε. Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα».




Οκ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Ο κ. Καμίνης ήταν συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές»;

Κληθείς να σχολιάσει πως σχολιάζει τη φράση της κυρίας Γεννηματά ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό δεν αφορά τον ίδιο αλλά τους επόμενους.

Επιτέθηκε επίσης στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…) Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs