Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα απολυμαντικά χεριών - Τι πρέπει να προσέξεις στα συγκεκριμένα προϊόντα


Το καλό πλύσιμο των χεριών είναι ο βασικός τρόπος για να κρατήσεις μακριά τα μικρόβια από εσένα. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ...
σαπούνι και νερό, τα απολυμαντικά χεριών αποτελούν μία εύκολη λύση για να διατηρήσεις τα χέρια σου καθαρά, όπου και αν βρίσκεσαι.




Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι τα απολυμαντικά δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), πρέπει να χρησιμοποιείς ένα απολυμαντικό χεριών που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ, καθώς έτσι είναι πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεις όσα απολυμαντικά περιέχουν τρικλοσάνη, μια χημική ουσία που προστίθεται σε πολλά αντιβακτηριακά προϊόντα και η οποία σε υψηλές δόσεις μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των επιπέδων ορισμένων θυρεοειδικών ορμονών (και μπορεί να συμβάλουν) στην ανθεκτικότητα των βακτηριδίων στα αντιβιοτικά.

Το απολυμαντικό χεριών δεν μπορεί να σε απαλλάξει από τα βακτηρίδια αν δεν το χρησιμοποιείς σωστά, για αυτό θυμίσου να βάζεις την κατάλληλη ποσότητα αυτού του προϊόντος, να το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των χεριών σου και να το αφήνεις να στεγνώνει. Ακόμα, μην σκουπίζεις και μην ξεπλένεις τα χέρια σου μετά την εφαρμογή του απολυμαντικού.


Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα απολυμαντικά χριών με βάση το αλκοόλ σκοτώνουν τουλάχιστον το 99,9% των ιών, των μυκήτων και των βακτηριδίων. Έτσι, μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τον κρύωμα ή την γρίπη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις την εξάπλωση των λοιμώξεων και να μειώσεις τον κίνδυνο να αρρωστήσεις είναι να πλένεις τα χέρια σου, όποτε είναι δυνατόν. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς το απολυμαντικό χεριών μόνο εάν δεν έχεις πρόσβαση σε σαπούνι και νερό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs