Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τραγέλαφος οι εκλογές στην Αλβανία: Δήμαρχοι με ποσοστά 120%


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρας έλαβε 4209 ψήφους όταν το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν ...
4165 – Εξαφανίστηκε η μεγάλη αποχή – Φταίει η έλλειψη τεχνολογίας λέει η κεντρική εφορευτική επιτροπή και υπόσχεται ότι τα αποτελέσματα θα διορθωθούν!
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής πως ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας έλαβε 4209 ψήφους σε σύνολο 4165 ψηφισάντων. Έλαβε δηλαδή 44 περισσότερες από το σύνολο των ψήφων.

Ήδη, όπως μεταδίδει το himara.gr, τα τραγελαφικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα την Κυριακή σατιρίζονται σε παναλβανικό επίπεδο.

Η Ομόνοια Χιμάρας είχε ανακοινώσει ήδη κατά την λήξη της διαδικασίας ότι στην Χιμάρα δεν ψήφισαν πάνω από 3000 πολίτες. Ταυτόχρονα κατέκρινε την διαδικασία της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται αφού:

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναγνωρίζει τις εκλογές έχοντας ορίσει διαφορετική ημερομηνία διεξαγωγής τον ερχόμενο Οκτώβριο

2. Η αρχή της μυστικότητας της ψήφου έχει καταρριφθεί αφού μόνο οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστικού Κόμματος προσήλθαν στις κάλπες.

3. Ο αποκλεισμός του υποψηφίου της Ομόνοιας (στέρηση συμμετοχής μέχρι τις 17 Ιουλίου) βασίστηκε σε σαθρό σκεπτικό το οποίο δεν μπορεί όμως δικονομικά να καταρριφθεί αφού δεν λειτουργεί το ανώτατο δικαστήριο στην Αλβανία.

Μετά το φιάσκο της ανακοίνωσης των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων και ενώ η καταμέτρηση είναι θεωρητικά η πιο εύκολη όλων των εποχών, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αναλυτικά αποτελέσματα των “εκλογών”.

Με σημερινή της ανακοίνωση (1/7/2019), η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναδιπλώνεται αναφέροντας ότι τα ανακοινωθέντα συγκεντρωτικά αποτελέσματα είναι “προσωρινά” και ελλείψει τεχνολογίας είναι λογικό να υπάρχουν ασυναρτησίες τις οποίες θα διορθώσουν με “υπευθυνότητα” πριν ανακοινώσουν τα τελικά αποτελέσματα.
Πηγή: Himara.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs