Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Στο «καμίνι» με 41 βαθμούς Κελσίου μπαίνει η χώρα -Μέχρι την Παρασκευή ο καύσωνας [χάρτης]


Αντιμέτωπη με το πρώτο σφοδρό κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα είναι από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την Παρασκευή η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ...
, οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από το μεσημέρι της Τρίτης σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.
Τα «ρεκόρ» θερμοκρασιών του καύσωνα, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οι 41 βαθμοί Κελσίου, αναμένεται να καταγραφούν στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και στη Μακεδονία (39 έως και 40 βαθμοί στα περίχωρα) και στη Θράκη, όπου ο υδράργυρος θα «εκτοξευθεί» έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την Τετάρτη το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει, μερικώς, από τα βόρεια της χώρας, και οι υψηλές θερμοκρασίες θα «μετακομίσουν» νοτιότερα. Συγκεκριμένα, αναμένονται 40άρια (έως και 41 βαθμοί Κελσίου) στη Θεσσαλία, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο. Την ίδια στιγμή, με το 40άρι θα «φλερτάρουν» η Αθήνα (38 βαθμοί Κελσίου) καθώς και η Αργολίδα και η Λακωνία (37 με 38 βαθμοί Κελσίου).

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Πέμπτη, παρουσιάζοντας μια μικρή πτώση, της τάξεως του ενός ή δύο βαθμών. Η Θεσσαλία, ωστόσο, θα παραμείνει στο «καμίνι», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή, στη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs