Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ενας στους τρεις Γερμανούς «τρώει» κάτω από 750 ευρώ στις διακοπές - Το προφίλ του Γερμανού τουρίστα


Στοιχεία της εν λόγω έρευνας για τον τουρισμό, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Οπως προκύπτει...
, το 2018 οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν, κατά μέσο όρο -και κατά… κεφαλήν- 1.352 ευρώ για τις κύριες διακοπές τους.
Η FAZ σημειώνει ότι αυτό το νούμερο δεν λέει όλη την… αλήθεια, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους Γερμανούς τουρίστες. Συγκεκριμένα, ο ένας στους τρεις (33%) δεν ξοδεύει πάνω από 750 ευρώ, ένα ποσοστό της τάξης του 28% των Γερμανών τουριστών σπαταλά ποσά ανάμεσα σε 1.000 και 2.000 ευρώ και μόλις το 15% των παραθεριστών υπερβαίνει αυτό το ποσό.

Η «ελίτ» των Γερμανών τουριστών ξοδεύει πάνω από 5.000 ευρώ

Η Deutche Welle επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Γερμανοί δεν εκδράμουν μόνο μία φορά -για παράδειγμα το καλοκαίρι- αλλά προσπαθούν να βρουν και μέσα στη χρονιά μικρά διαλείμματα ξεκούρασης με προφανή συνέπεια να μειώνεται ο προϋπολογισμός για τις κύριες διακοπές.

Αν συνυπολογίσουμε λοιπόν όλες τις ημέρες διακοπών, επισημαίνει η FAZ, η στατιστική λέει ότι ένα νοικοκυριό στη Γερμανία διαθέτει, κατά μέσο όρο, 4.251 ευρώ. Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πάνω από 5.000 ευρώ.

Βέβαια πολλοί κάνουν οικονομίες για τις διακοπές της χρονιάς, με το 50% των Γερμανών να βάζει στην άκρη τουλάχιστον 50 ευρώ κάθε μήνα. Σε κάθε περίπτωση οι Γερμανοί τουρίστες δεν θεωρούν φυσιολογική συμπεριφορά να δανείζεται κανείς χρήματα για τις διακοπές του. Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόλις το 3% θα έπαιρνε «διακοποδάνειο» για να επισκεφθεί τον αγαπημένο του προορισμό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs