Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων: Δεύτερο χρυσό για τον Παπαστάμο στο Καζάν


Σαρωτικός ο Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων του ...
Καζάν, αυτή τη φορά στα 400μ. μικτή ατομική.




Μετά τον μάλλον απροσδόκητο θρίαμβό του στα 200μ. μικτή, ο Χανιώτης πρωταθλητής ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύεται και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, τερματίζοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, τον Ρώσο Ίλια Μπορόντιν.

Με το 4:15.18 που πέτυχε, διέλυσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (4:17.44 από τη αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Ελσίνκι, στις 8 Ιουλίου 2018), πλησίασε το ρεκόρ ανδρών του Γιάννη Δρυμωνάκου (4:14.41), ενώ παράλληλα έγινε ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφαλίζει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -μετά τους Χρήστου και Γκολομέεβ-, καθώς έπιασε το υψηλό όριο της FINA (4:15.84).

Να σημειωθεί ότι ο Παπαστάμος είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ε/Ν που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, μετά τη Ζωή Δημοσχάκη το 2001 και τον Παναγιώτη Σαμιλίδη το 2011.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs