Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Χονγκ Κόνγκ: Μαίνεται η κοινωνική αναταραχή – Νέος γύρος εντάσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε και πάλι η Αστυνομία


Bράζει για ακόμη μια ημέρα το Χονγκ Κόνγκ, με την κοινωνική αναταραχή να μαίνεται. Η αστυνομία έκανε ...
και πάλι χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον διαδηλωτών που είχαν κατέβει κατά χιλιάδες στους δρόμους παρά την απαγόρευση των αρχών.Η ένταση ανέβαινε ενώ πλήθος δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών γέμιζε τους δρόμους. Η αστυνομία κάλεσε τους διαδηλωτές από τα μεγάφωνα να τερματίσουν την «παράνομη συγκέντρωσή» τους προτού κάνει χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να προβαίνουν σε πολλές προσαγωγές. Δύο δημοσιογράφοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά τον τραυματισμό τους και ένας διαδηλωτής είχε το πρόσωπο γεμάτο αίματα.

Παράλληλα, ένα μεγαλύτερο πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην εμπορική συνοικία Κόζουεϊ Μπέι όπου η αστυνομική παρουσία φαινόταν μικρότερη. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και απέκλεισαν μια κύρια αρτηρία ενώ εμπορικά κέντρα κατέβαζαν ρολά.

Το βράδυ του Σαββάτου στις συγκρούσεις αντιπαρατέθηκαν οι διαδηλωτές και η αστυνομία κατά των διαδηλώσεων. Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές εκ των οποίων ενός νεαρού ακτιβιστή, του Μαξ Τσουνγκ, ο οποίος είχε καταθέσει το αίτημα για τη διαδήλωση.

Το κίνημα ξεκίνησε από την απόρριψη ενός νομοσχεδίου, το οποίο έχει στο μεταξύ αποσυρθεί, που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. Στη συνέχεια διευρύνθηκε με διεκδικήσεις για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, στο υπόβαθρο μιας ανησυχίας που προκλήθηκε από την αυξανόμενη, όπως εκτιμάται, παρέμβαση του Πεκίνου στις εσωτερικές υποθέσεις της πρώην βρετανικής αποικίας που επανήλθε στην κυριαρχία του Πεκίνου το 1997.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs