Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Βρετανία: «Fake» σκάνδαλο παιδεραστίας εξέθεσε γνωστούς πολιτικούς


Κάθειρξη 18 ετών επιβλήθηκε στον Καρλ Μπιτς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από Δικαστήριο του Νιούκασλ ύστερα από τις ψευδείς καταγγελίες του ...
Το κουβάρι «fake» σκανδάλου παιδεραστίας ξετυλίχθηκε στη Βρετανία. 




Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε Βρετανός ο οποίος είχε κατείγγηλει ψευδώς ως παιδεραστές πολλούς γνωστούς πολιτικούς και άλλους –μεταξύ αυτών και τον πρώην πρωθυπουργό Έντουαρντ Χιθ– με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μεγάλη, κοστοβόρα έρευνα από τις αρχές.

Ο Καρλ Μπιτς, νοσηλευτής και πρώην εργαζόμενος σε φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια σε μικρά παιδιά, κρίθηκε ένοχος από Δικαστήριο του Νιούκασλ για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.

Στο παρελθόν έχει θεωρηθεί ύποπτος για παιδεραστία. Τον Ιανουάριο ο 51χρονος δήλωσε ένοχος για κατοχή εκατοντάδων άσεμνων φωτογραφιών που εικόνιζαν παιδιά αλλά και επειδή βιντεοσκόπησε εν αγνοία του έναν έφηβο. 

Η έρευνα έδειξε ότι ο Καρλ Μπιτς «αρεσκόταν να κοιτάζει φωτογραφίες νεαρών αγοριών, θυμάτων βίαιης σεξουαλικής κακοποίησης» αλλά του άρεσε επίσης «η προσοχή και η διασημότητα», δήλωσε ο εισαγγελέας Τόνι Μπάντενοκ.

Οι καταγγελίες του Μπιτς, πάντως, οδήγησαν σε γιγαντιαία έρευνα της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ερευνήθηκαν μεταξύ άλλων τα σπίτια του Έντουιν Μπράμολ, πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Λίον Μπρίταν.

Ο 51χρονος Μπιτς, γνωστός με το προσωνύμιο «Νικ», υποστήριζε ότι το υποτιθέμενο κύκλωμα των παιδεραστών σκότωσε τρία αγόρια. Μάλιστα, έλεγε ότι είδε με τα μάτια του τον στραγγαλισμό του ενός.

Οι καταγγελίες του προκάλεσαν σάλο το 2014, ιδίως επειδή η βρετανική αστυνομία είχε ήδη επικριθεί σκληρά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Τζίμι Σάβιλ, του πρώην παρουσιαστή του BBC που πέθανε το 2011 και ένα χρόνο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι εμπλεκόταν σε μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης. Την εποχή εκείνη, ο υπεύθυνος της αστυνομικής έρευνας, ο Κένι ΜακΝτόναλντ, είχε χαρακτηρίσει «αξιόπιστους» τους ισχυρισμούς του Μπιτς.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν βρήκε καμία απόδειξη και τελικά έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2016, αφού δαπάνησε δύο εκατομμύρια λίρες στην έρευνά της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs